Loading...
FENIX CIRCULAR 2018-08-02T12:14:23+00:00

FENIX CIRCULAR     

De enorme berg ‘afval’ die elk jaar wordt weggegooid is schrikbarend. Het is daarom onze missie om recycling zo breed mogelijk in te zetten. Kan het product hergebruikt worden? En zo ja, op welke manier? Met deze insteek hebben wij ons eerste project gelanceerd, genaamd Plu’s.

Wij gaan een sociaal project opzetten waarbij de verkoop van de producten die voortkomen uit de gerecyclede producten, een bijdrage gaan leveren aan:

  • Werkgelegenheid scheppen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Werkplaats voor deze mensen en vrijwilligers.
  • Minder afval.

PROJECT PLU’S

Elk jaar worden er duizenden paraplu’s van lage kwaliteit verkocht in Nederland. Deze paraplu’s kunnen niet tegen een stootje en de levensduur is vaak kort. Ze worden snel vervangen door een nieuwe en worden vervolgens met het restafval weggegooid: maar paraplu’s zijn 100% recyclebaar!

Daarom zijn wij gestart met Project Plu’s!
Het doel is om kapotte paraplu’s te gaan hergebruiken om nieuwe producten van te maken voor een beter milieu!

 “Wij hebben een meisje ontmoet. Zij heet Pluutje. Pluutje heeft een doel in haar leven: zij wil paraplu’s hergebruiken om mooie dingen van te maken. 

Pluutje heeft je hulp nodig! Help jij haar?

Paraplu’s inleveren

Op dit moment vliegt ons meisje PLUUTJE al door heel Nederland. 

Zij wil overal inzamelpunten creëren. Want zij heeft heel veel paraplu’s nodig om te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een inzamelpunt beginnen bij je thuis, in je buurt, wijkcentrum, scholen, cafés, restaurants, bioscopen, bedrijven…overal. 

Inzamelpunt voor paraplu’s zijn

Hoe groot is dit paraplu-probleem?

Er worden alleen al in China 1.5 miljard paraplu’s per jaar gemaakt. Iedereen heeft een of meerdere paraplu’s gehad, het gemiddelde wereldwijd is 2,4 paraplu per persoon. Kapotte paraplu’s liggen overal in Amsterdam. Ze liggen op straat of in een prullenbak, maar meestal belanden ze toch in het restafval. In Nederland worden er 2 miljoen paraplu’s per jaar verkocht. Alleen in Amsterdam worden er naar schatting 400 paraplu’s per dag verkocht, veelal ter vervanging van kapotte paraplu’s. Wanneer deze kapotte paraplu’s in het milieu terecht komen via verbranding, dan belasten ze het milieu. Dat is niet nodig!

Hallo, mijn naam is Tim de rugzak.

© Ik bestond niet totdat mensen kapotte paraplu’s begonnen te verzamelen om mij een kans te geven. Anders was ik in de prullenbak beland en zou ik verbrand worden. Dat zou slecht zijn voor het milieu.

Door de hulp van Pluutje en de mensen die mij hebben gemaakt, leef ik nu.

Ik ben niet perfect en heb littekens, maar ze maken deel uit van mijn verhaal. Dat maakt mij bijzonder en uniek.

SHOP NU

DANK GAAT UIT NAAR