Ciza maakt rugzakjes van kapotte paraplu’s

Artikel van Sasja Vos: link

Als een verfrissend zomerbuitje. Zo komt Ciza op deze snikhete dag aanwaaien op onze ontmoetingsplek in Amsterdam-Noord. Was ik eerst nog een tikkie uit mijn hum omdat ze op zich liet wachten (ze had zich verslapen), nu ze met een brede lach voor me staat, verdwijnt de irritatie als sneeuw voor de zon. De van oorsprong Braziliaanse is een ontwapenende verschijning. Vrolijk en zichtbaar lief en oprecht. Een dame met een warm hart en grote idealen. ‘Ik wil mensen bij elkaar brengen.’ Het middel waarmee ze dat wil doen, is iets minder voor de hand liggend, namelijk kapotte paraplu’s!
 
Voor milieu en maatschappij
Toen Ciza (34) acht jaar geleden voor de liefde naar Nederland kwam, stuitte ze al snel op een probleem: het vinden van werk. In haar geboorteland verdiende ze de kost voornamelijk als grafisch ontwerper, maar hier kwam ze nauwelijks aan de bak. Uiteindelijk vond ze wel werk in een restaurant, maar ze wilde meer. Meer lezen>>>

 

2018-08-08T16:52:41+00:00

Leave A Comment